Roodborstje
Bedrijfsnaam - Bedrijfsboodschap
RSS

Recente posts

Tijd in de kaarten
Kaarten zijn van karton...
Roodborstje
Kerstgedicht
Gedicht voor dierenvrienden

Categorie├źn

Activiteiten
Beschouwingen
Gedichten
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Roodborstje

Buurman biedt aan de straatkant van mijn wat overdadige voortuin mee te snoeien. Heel lief, dank je wel buurman.
Ik blijf achter met een enorme berg snoeiafval en begin het losse spul in grote zakken te proppen. De grote takken moeten gebundeld worden voor de vuilophaaldienst en ik begin het behoorlijk zat te worden. Ik houd van tuinieren, maar niet van dit soort klussen.
Plotseling vliegt er een roodborstje mijn tuin in en gaat op de rand van één van de gevulde zakken zitten. Het kijkt belangstellend wat ik aan het doen ben en blijft rustig zitten. Even later gaat het op het randje voor mijn voordeur zitten.
Roodborstjes brengen evenals vlinders vaak een groet van "Boven", en ik begrijp nu wie dit is. Dit is een groet van iemand die veel van de natuur en van tuinieren hield, een klein tenger vrouwtje die zelf ook altijd met veel te grote takkenbossen liep te slepen... :-) 
Ik raap mijn moed bijeen en maak de klus af, het vogeltje is intussen verder gevlogen. Dag lief roodborstje, ik hoop dat je snel weer even komt buurten!


1 Reactie op Roodborstje:

Comments RSS
Joke on dinsdag 13 januari 2015 16:47
Mooi, laat ik nu net sterk aan haar denken.....
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment